Ha a megsütött sütőtökből marad pár szelet és sehogy sem akar elfogyni … a sütőtök metamorfózisa:
25 dkg liszt (fele teljes kiőrlésű, fele sima), 1,5 kk sütőpor, 1 kk szódabikarbóna, kb. fél zacskó muffin vagy mézeskalács fűszerkeverék + egy kis narancshéj reszelve nagyon jó bele
Ezeket összeöntögetem, megkeverem, egy másik tálban pedig habverővel összekeverek:
1 tojást, 2 dl tejet, 0,5 dl olajat, 15 dkg barna cukrot
A lisztes keveréket apránként hozzáadom a tojásoshoz, közben habverővel dolgozom össze. Ezek után hozzáadom a héjától megfosztott sült sütőtököt, amit előzőleg villával szétnyomkodtam és még egyszer jól összekeverem.
Eddig sem volt nehéz, de ezután már pofon egyszerű: muffinformát papírral kibélelem, háromnegyedig öntöm. Előmelegített kb. 170 fokos sütőben kb. 25 percig sütöm (ki mennyire pirosan szereti).
Több, mint 12 muffin lesz belőle, attól függ mennyi sütőtököt adunk hozzá, minél több a sütőtök, annál lágyabb és több a muffin.
Tovább elmondhatom, hogy gyorsan fogy és könnyen jön ki a papírból 🙂